sediment filtre
Written by MTM Su Arıtma

Sediment Filtre Nedir? Ne İşe Yarar?

İnsanların daha sağlıklı bir yaşam sürebilmelerinde temiz su ihtiyacının karşılanması oldukça önemli bir konu. Ancak büyük şehirlerde şebeke sularının yeteri kadar temiz olmadığı da bilinen bir durum. Böyle durumlarda su arıtma sistemleri insanların gereksinim duyduğu temiz su ihtiyacının karşılanmasında son derece işlevsel özelliklere sahip. Yüksek filtreleme avantajları sayesinde suyun içerisindeki tüm zararlı partiküller kısa süre içerisinde temizlenir. 

Bu temizleme aşamasında en işlevsel filtrelerden birisi de sediment filtredir. Sediment filtreler klasik ev su arıtma cihazlarının ilk filtresi olarak işlevini yerine getirir. 5 mikron filtre içerisinde yer alır. Bazı firmalar su arıtma cihazı tasarımında bu filtreyi 3. Filtre olarak da kullanabilirler. 

 

Sediment Filtre Nedir?

Sediment filtre su arıtma cihazlarının ön filtrasyon kısmını oluştururlar. Bunlar membran kısmına giden suyu partiküllerden arıtarak daha temiz olmasını sağlar. Bu filtrelerin en temel işlevi membran filtrenin daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olmak. Tortulları, çamuru ortadan kaldırarak membran filtrelerin uzun süre boyunca performansını kaybetmeden çalışmasını sağlamak temel işlevlerindendir. 

Sediment filtreler markasına ve kalitesine göre farklı sürelerde değiştirilebilir. Birçok farklı marka tarafından üretilen bu filtrelerde kalite en çok üzerinde durulması gereken konular arasında yer alır. en kaliteli filtreleri kullanmak su arıtma işleminin daha yüksek standartlarda gerçekleştirilmesini sağlar. 

sediment filtre

Sediment Filtre Nasıl Çalışır?

Sediment filtreler su arıtma cihazlarında ön takım sisteminde bir numaralı filtredir. Bu sistemlerdeki su arıtma aşamasının ilk adımını gerçekleştiren filtre olarak da bilinir. Şehir şebeke sularında bulunan kaba partikülleri tutarak artırılan suyun membrana gönderilmesini sağlar. Her ne kadar kaba kelimesi kullanılsa da daha küçük boyutlardaki tortulları da tutan bir filtre olarak öne çıkar. Mikron ölçü birimi ile değerlendirilen çok küçük gözeneklerden oluşur. 

Genel olarak 1 mikron, 5 mikron, 10 mikron, 20 mikron ve 50 mikron değerlerinde sediment filtreler bulunur. Küçük gözenekleri sayesinde suyun yüksek oranda temizlenmesine yardımcı olur. Membrana giden suda ön süzme işlevini yerine getirir.

İlginizi çekebilir: Karbon Ayak İzi Nedir?

Sediment Filtre Hangi Maddeleri Tutar?

Su arıtma cihazlarında birçok filtre türünden yararlanılır. Filtreler ne kadar yüksek standartlarda ise o kadar temiz su sağlama imkanı olur. Sediment filtreler de bu anlamda işlevi yüksek filtreler arasında yer alır. Tortu filtresi olarak da bilinen bu filtreler su içerisindeki toz, çamur, kum ve küçük taşlar gibi birçok maddeyi temizler. Bunların su içerisinde insan vücuduna girmesine engel olan bir filtredir. 

Su arıtılmadığında bu tortulların tamamı su içerisinde insanlara ulaşır. Hem suyun kalitesi düşer hem de sağlık açısından ciddi anlamda riskler ortaya çıkar. Bu bakımdan sediment filtreler suyun büyük oranda temizlenmesini sağlar. Bu işlevleri ile bir su arıtma cihazının en önemli filtrelerinden biri olduğunu söylemek mümkün olur. 

sediment filtre

Sediment Filtreler Ne Sıklıkla Değiştirilmeli?

Sediment filtreler ev ve endüstriyel su arıtma cihazlarında kullanılır. Bu filtrelerin kullanılması diğer filtrelerin de ömrünü uzatır. Suyun temin edildiği tesisatın ömrünü uzatmak açısından da önem taşıyan bir filtre sistemidir. Bu filtrelerin de diğerleri gibi periyodik olarak değiştirilmesi gerekir. Zamanında değiştirilmeyen filtreler bir süre sonra işlevini yerine getirmez ve tortullar ayrışmadan membran filtreye ulaşır. Bu da diğer filtrelerin de işlevini yerine getirememesine neden olur. 

Su arıtma filtresi olarak sediment filtrenin mutlaka 6 ay ile 8 ay arasında bir süreçte değiştirilmesi gerekir. Aynı zamanda kullanılacak olan filtrenin mutlaka yüksek kalitede olduğundan emin olunması gerekir.

Ürünlerimize göz atın:

Waterjobs: waterjobs.com.tr

Alkalix: alkalix.com.tr

0

Bir cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *